Tablefish

september 2014 - november 2014

Tijdens mijn stage bij Triggerfish! was één van de eerste opdrachten die ik kreeg het bouwen van een nieuwe interface voor de geautomatiseerde tafelvoetbaltafel. Deze voetbaltafel houdt zelf de score bij en is gekoppeld aan een database waardoor statistieken bijgehouden kunnen worden.

Gebruikte technieken: HTML5, SASS, jQuery, nodeJs, Arduino, Raspberry Pi, Fritzing, GIT, Grunt, Socket IO

Over de tafelvoetbaltafel

De tafelvoetbaltafel was al geautomatiseerd toen ik begon aan mijn stage, onder de tafel is een Raspberry Pi gemonteerd. Aan deze Raspberry Pi zijn twee lichtsensoren en twee led lampjes verbonden, in elk van de buizen van de doeltjes zit een lichtsensor en een lampje gemonteerd. Elke keer als er een bal door buis rolt, vangt de lichtsensor eventjes minder licht en op deze manier kan worden gedetecteerd dat er gescoord is. Later is er ook nog een fingerafdrukscanner toegevoegd aan het systeem, hierdoor konden gebruikers hun vinger scannen en op deze manier kon het systeem bijhouden wie er tegen elkaar spelen. Deze data werd vervolgens opgeslagen in een database en op de statistieken pagina werden deze gegevens weergegeven en zo ontstond een ware competitie. De rangorde werd bepaald door middel van het ELO systeem, hierdoor bleef de volgorde behoorlijk in beweging.

Mijn taak

Mijn taak was het bouwen van een nieuwe interface voor de tafelvoetbaltafel en ervoor te zorgen dat ook de statistieken hierin terug te zien waren. De interface werd weergegeven op een Ipad en daardoor hoefde deze niet responsive te zijn, de interface was al ontworpen door de stagiair grafisch vormgeving. Ook heb ik later in mijn stage nog een stroomschema van het systeem gemaakt in het programma Fritzing, deze was nodig voor de case pagina op de website van Triggerfish!. Ook heb ik een behoorlijk grote bijdrage geleverd bij het oplossen van technische problemen met het systeem en het goed formuleren en integreren van het ELO systeem.

Fotogalerij

Hier onder vindt u een fotogalerij met foto's van de tafelvoetbaltafel.

  • tablefish tafelvoetbal interface tafel
  • tablefish tafelvoetbal interface tafel
  • tablefish tafelvoetbal interface tafel
  • tablefish tafelvoetbal interface tafel

Contact

*Verplichte velden